Προετοιμασία Ηλεκτρονικών Εγγραφών για το σχολικό έτος 2024 2025

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη των Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. , ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025, παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον έλεγχο των στοιχείων των κηδεμόνων (καρτέλα: Κηδεμόνας E-eggrafes), στην ακριβή ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας και στη διεύθυνση της κατοικίας του/της (οδός, αριθμός, δήμος, ταχυδρομικός κώδικας).

Για την επικαιροποίηση των στοιχείων των μαθητών/τριών που υπάρχουν στο σύστημα MySchool θα πρέπει και οι δυο γονείς / κηδεμόνες να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες Υπεύθυνες Δηλώσεις με τα ακριβή στοιχεία και να τις επιστρέψουν στο Σχολείο μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Μπορείτε να δείτε την ενημερωτική επιστολή που έστειλε το Υπουργείο, εδώ

Ο γονέας / κηδεμόνας που θα πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική εγγραφή στην ειδική εφαρμογή θα πρέπει να συμπληρώσει την “ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ Α” , ενώ ο άλλος γονέας / κηδεμόνας θα πρέπει να συμπληρώσει την “ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ Β“. Η συμπλήρωση των δηλώσεων μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δυο τρόπους :

  1. Τυπώνετε τις υπεύθυνες δηλώσεις, συμπληρώνετε τα στοιχεία που ζητούνται και στη συνέχεια πηγαίνετε σε ΚΕΠ και εκεί υπογράφετε την δήλωση ώστε να επιβεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής σας. Στη συνέχεια στέλνετε και τις δυο συμπληρωμένες δηλώσεις στο Σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, (κηδεμόνας Α) καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.
  2. Ο κάθε κηδεμόνας μπαίνει με τους κωδικούς του στο gov.gr για την έκδοση της Υπεύθυνης Δήλωσης και αντιγράφει το αντίστοιχο κείμενο που τον αφορά. Μετά την έκδοση και την αποθήκευση της δήλωσης μπορείτε να την στείλετε ηλεκτρονικά στο email του Σχολείου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, (κηδεμόνας Α) καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.