Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε καταφύγια ζώων

Δευτέρα 15/4/2024. Επιτέλους, πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική δράση του προγράμματος Εθελοντισμού για την οποία δουλέψαμε όλη τη χρονιά. Συγκεντρώθηκαν τροφές, αμπούλες, χάπια αποπαρασίτωσης και παιχνίδια με χορηγίες μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Αβδήρων και του κτηνίατρου Μπαϊράμ Ογλού Ρουστέμ από την Ηλιόπετρα – τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του. Ευχαριστούμε και τον διευθυντή του ΓΕΛ Αβδήρων, κ. Αν. Χατζηκωνσταντίνου, για τη στήριξή του.

Τα δύο καταφύγια που συντηρούνται από τους φιλοζωικούς Συλλόγους «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» και «Αδεσποτούλια Ξάνθης» μας περίμεναν. Οι εθελοντές μας ξενάγησαν στους χώρους τους, μας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και μας σύστησαν τα ζωάκια τους. Το καθένα με τη δική του ιστορία, παραδείγματα κακίας κάποιων ανθρώπων που τα βασάνισαν αλλά και αγάπης κάποιων άλλων που τα φροντίζουν καθημερινά.

Μάθαμε, παίξαμε, συγκινηθήκαμε, θαυμάσαμε το μεγαλείο των εθελοντών που αγαπούν τα ζώα και θέλουν το αυτονόητο: σεβασμό και ευζωία για κάθε πλάσμα της φύσης!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Οι υπεύθυνες του προγράμματος

Κ. Βαφειάδου Ελισάβετ, ΠΕ02, κ. Βλαχοδήμου Σταυρούλα, ΠΕ02, κ.Μπουζιάνη Σταυρούλα, ΠΕ02